Poradna - Kofein

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Káva

Je zdravější káva s kofeinem nebo bez kofeinu?

Odpovědi na otázku

určite bez kofeinu
bez kofeinu, ale zase ta s kofeinem pusobi dobre na nizky tlak
myslim si kofein vam neuskodi ..pomáha v prevencii vzniku rakoviny. Jedna z najvzrušujúcejších oblastí výskumu kávy je jej možná ochranná úloha proti rakovine. Mnohé štúdie ukazujú, že káva je dnes hlavným potravinovým zdrojom antioxidantov (prekonáva víno, čaj, čokoládu aj určité druhy ovocia a zeleniny) a ukazuje sa, že niektoré zložky kávy môžu navodiť pôsobenie karcinogén-detoxifikačných enzýmov.
bez kofeinu, ale nic se nemá přehánět
bez kofeinu, ale i káva s kofeinem jednou denně neuškodí
Bez kofeinu
Je to jedno, hlavně se to nesmí přehánět, nejideálnější je tak 1-2 šálky kávy denně.
určitě káva s kofeinem je lepší,pokud ji můžete,jinak doporučuji kávu např.špaldovou
Bez kofeinu
Káva bez kofeinu je asi zdravější, ale když si dáte jednou, dvakrát za den s kofeinem, tak i při vysokém tlaku vám nemůže nic udělat (pokud si neuděláte PŘÍLIŠ silnou :-))
Samozřejmě že bez kofeinu.
tady se názory různí. Ta bezkofejnová též obsahuje kofein a díky tuně úprav už to ani moc káva není:-) Já moc doporučuji kávu Ganocafé classic - je s japonskou houbou, je zásaditá a proto vhodná pro lidi, co je z kávy pálí žáha apod. Já mám za sebou několik náhražek kávy a o této mohu říci, že opravdu chutná jako káva. piju ji už půl roku a před 14 dny jsem byla na poradě u lékaře (s něčím jiným) a náhodou jsme se začali bavit i o kávě a byl z ní nadšený, sám ji pije.
Dva šálky denně s kofeinem vůbec nevadí.Nesmí se to přehánět.
Určitě s kofeinem je to originál proč to upravovat mam vysoký krevní tlak, ale pár hrnků deně mě téměř neovlivní, ale 100% probere
Pozitivní účinky kofeinu na zdraví. Zjistilo se, že jisté protirakovinné účinky mají cafestol a kahweol, dvě z asi tisíce látek obsažených v kávě.Snižuje tím riziko onemocnění rakoviny úst nebo hltanu ale pro hrtan to ale neplatí proto i s kavou opatrně.
Odborníci se dlouho přeli zda je kofein vůbec škodlivý - není to tak dávno, co přišli s tím, že škodlivý není. Asi nebude nejlepší vypít 10 káv denně. Ale klidně ráno - odpoledne - večer ... proč ne...dokonce je to i k něčemu prospěšné.
příliš častý kofein není dobrý, ale určitě bez kofeinu
pokud si zdravá tak kofein prokrvuje
Já jsem před nedávnem četl, že káva bez kofeinu může způsobit infarkt.. tj nezdravější káva = žádná káva
samozřejmě bez kofeinu ale ta s kofeinem má lepší chut,že?
Také jsem se již vícekrát dočetla, že káva bez kofeinu není zdravá. Doporučuji pít Meltu, pokud nemůžete pít kávu s kofeinem.
Když má někdo nízký tlak, káva zaručeně pomůže. Doporučí to i lékař. Pokud pijete kávu v rozumné míře, je jedno jestli s kofejnem nebo bez něj.
Samozřejmě je taky potřeba si říct, proč tu kávu vůbec chcete pít? Právě kvůli účinkům kofeinu? Nebo protože Vám chutná? Odpověď na takto položenou otázku je jednoznačně bez kofeinu. Ale rozhodně nepočítejte s příliš pozbuzujícími účinky, které běžná káva má.
Určitě bez kofeinu.
nejzdravější je uvařit si kávu z melty (čekanka), ale pokud nepijete příliš kávy, dejte si takovou, která vám chutná, lepší je rozpustná- nedráždí tolik žaludek
Já bych bezkofeinovou kávu nedala do pusy. Je plná chemie. Když jsem byla těhotná, tak jsem raději kávu výrazně omezila, než abych pila takové věci. PS: A pokud bez kofeinu, tak raději meltu
:D zkuste pití kávy omezit na jeden šálek jednou za dva dni a pak si dopřejte takovou, na kterou zrovna máte chuť ;)
Take se domnivam, ze zdravejsi neni ani jedna kava.
Bez kofeinu je podle mě lepší.
Je tedy mnohem rozumnější pít kvalitní kávy s nižším obsahem kofeinu bez mléka, než se snažit si levnou kávu nevalné chuti mlékem vylepšovat. Kvalitnější druhy mají sice vyšší cenu, ovšem v tomto případě by mělo být zásadní pouze jedno jediné hledisko a tím je naše zdraví.
Taky jsem si myslela,že káva bez kofeinu je zdravější,ale četla jsem článek od amerických vědců,že to vůbec není pravda,takže babo raď.Já už piju jen meltu nebo inku,caro,protože mi normální káva zvyšuje tlak a jsem nervózní.
Obě kávy jsou zdravé!!! Kofein má hodně pozitivního!
kofein je nejrozšířenější legální psychoaktivní látka na světě (žádná droga přeci není zdravá)
kofein je nejrozšířenější legální psychoaktivní látka na světě (žádná droga přeci není zdravá)
I já se přidávám k obpovědi bez kofeinu. Kofein je pravděpodobně nejrozšířenější stimulant na světě, který se užíváním ve větším množství stává drogou.
precete se tenhle clanek, jsou tam zajimave veci o kofeinu, ale osobne si myslim ze kava bez kofeinu je zdravejsi. http://detskydomovholice.blog.cz/1003
Stoprocentně bez kofeinu:)
Bez kofeinu